Κίνδυνος λουκέτου σε δυο ιστορικά κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης

Κίνδυνος λουκέτου σε δυο ιστορικά κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 4580/06.10.2010

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Με λουκέτο κινδυνεύουν δυο από τα ιστορικά και πιο παλαιά κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και το Ποσειδώνιο. Η λειτουργία τους κινδυνεύει, καθώς η μη τοποθέτηση νέας διοίκησης στο ναυταθλητικό κέντρο έχει σταματήσει σημαντικά έργα συντήρησης και υποδομών που έπρεπε ήδη να έχουν υλοποιηθεί. Ακόμη και ο διακανονισμός του χρέους των δυο κολυμβητηρίων προς την επιχείρηση φυσικού αερίου, ΔΕΠΑ, εκκρεμεί. Ο κίνδυνος, λοιπόν, να σταματήσει η λειτουργία του Εθνικού και του Ποσειδωνίου, εξαιτίας τεχνικών λόγων, είναι μεγάλος.

Σε όλα αυτά, το αρμόδιο Υπουργείο, έχει υιοθετήσει μια στάση αδιαφορίας και απραξίας. Δεν κατανοεί η ηγεσία του, ότι η απώλεια των δυο αυτών αθλητικών κέντρων θα είναι οδυνηρή για τους αθλητές, αλλά και τους πολίτες του νομού. Οφείλει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να επιληφθεί του θέματος, να προβεί σε λύση, έτσι ώστε να τοποθετηθεί επιτέλους διοίκηση στο ναυταθλητικό κέντρο και να συνεχιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των δυο αυτών αθλητικών κέντρων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν με λουκέτο το Εθνικό και το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης και να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία τους;

Απάντηση Υπουργείου